Keresés
Close this search box.

Régi tárgyak és bútorok újraértelmezése

Egyre nagyobb divat az új bútorok beszerzése mellett a régi bútorok újraértelmezése és új formában való használata. Mielőtt elszaladnánk a legközelebbi lakberendezési boltba bútorszemlére, érdemes körülnézni a padláson vagy megkérdezni a nagyit, hogy van-e számára felesleges, megunt bútora.

A régi bútorok újraértelmezése a gyakorlatban azt jelenti, hogy rég nem használt tárgyak és bútorok új funkciót kapnak és így kerülnek újra használatba. Például egy régi szék háttámlájából nagyszerű keret készülhet, amelybe tükröt szerelhetünk, de egy régi képkeretből lehet ékszertartó, egy agyonhasznált zsúrkocsiból kis asztalka, vagy egy régi faládából csinos kis dohányzóasztal a nappali közepére. Egy rozsdás biciklikereket megtisztítva és virágokkal díszítve csodaszép dekorációt készíthetünk a falra és egy régi szőttesből kényelmes díszpárnahuzatot varrhatunk a kanapéra. A régi bútorok újraértelmezésének kulcsa a kreativitás. A lényeg, hogy ne féljünk új funkciót adni a régi tárgyaknak és törekedjünk azok megmentésére.

 

 

 

Nagymamáink bútorai és használati tárgyai emlékekről mesélnek nekünk, mindegyiknek megvan a saját története. A saját családunkból származó tárgyak pedig számunkra is ereklyék, újraértelmezésükkel a saját családi emlékeinket örökítjük meg.

Az újraértelmezett régi tárgyak és bútorok egyedi karaktert és értéket adnak az otthonunknak. Az egyedi megoldások és kreatív ötletek révén saját stílusunkat hozhatjuk létre, miközben tiszteletteljesen kapcsolódunk a múltunkhoz és a hagyományainkhoz. Az újrahasznosítás és újragondolás nem csak az otthonunkat gazdagítja, hanem egyben egy fenntartható, környezetbarát módszer, ráadásul inspiráló lakberendezési megoldás, amelyben örömünket lelhetjük.

Ha régiségvásáron szerzel be bútorokat vagy kisebb tárgyakat, gondolj arra, mi mindent megélt már az a darab és most a te kezeid között van és csak arra vár, hogy újra életre keltsd! Ha még soha nem próbálkoztál a tárgyak újraértelmezésével, akkor javasoljuk, hogy egy kisebb aprósággal kezdd, például egy régi képkeret tisztításával és átfestésével.

Figyelmeztetés: A régi tárgyak újraértelmezése türelemjáték és van, aki számára ez nem igazán megnyerő, viszont ha neked megtetszik a dolog, akkor jó eséllyel soha nem tudod majd abbahagyni és megszállott régiségvadász lehet belőled. (Megjegyzés: egyébként ez az egyik legszuperebb hobbi, amióta a világ létezik. 🙂 )

Friss cikkek