Keresés
Close this search box.
növények a fürdőszobában

Növények, amelyek a fürdőszobában is jól érzik magukat

Egyre nagyobb divat a fürdőszobát is növényekkel dekorálni, azonban nem mindegy, hogy milyen növényeket választunk erre a célra. Mindenképpen olyan növényekre essen a választásunk, amelyek jól bírják a magas páratartalmat és nem túlságosan fénykedvelők. Most mutatunk öt olyan növényt, amely kitűnően érzi magát a fürdőszobában:

Könnyezőpálma (Monstera deliciosa)

Ez a növény a 70-es években élte „virágkorát”, nagyon divatos volt ezzel dekorálni az otthonokat és az elmúlt években újra divatját éli. Szereti a világos helyeket és nagy térre van szüksége a növekedéshez, ezért nagyobb lapterületű fürdőszobákba javasoljuk.

könnyezőpálma

Kígyónövény (Sansevieria)

Az anyósnyelvként is emlegetett növény szintén a 70-es években volt nagyon divatos, de a könnyezőpálmával együtt most ismét előszeretettel dekorálják vele az otthonukat. Jól tűri a magas páratartalmat és nem túlzottan fényigényes. Magasra nő, de szűkösebb helyeken is elfér.

anyósnyelv

Mexikói bambuszpálma (Chamaedorea elegans)

A mexikói bambuszpálma vagy más néven gyompálma egy rendkívül kedvelt pálmaféle, amely jól bírja a magas páratartalma. Nem szereti a tűző napfényt, de a túlzott árnyékot sem kedveli, így világosabb fürdőszobákba ajánljuk. Nem bírja a huzatot, így lehetőleg ne rakjuk az ablakba, vagy ha csak ott találunk neki helyet, akkor szellőztetéskor óvjuk a huzattól, tegyük arrébb.

mexikói bambuszpálma

Aloe Vera

Ez a kedvelt és ismert növény szereti a meleget és jól viseli a párás környezetet. Szereti a fényt, de nem túlzottan fényigényes, a fürdőszobaablakban kimondottan jól érzi magát. A locsolására figyelni kell, hogy ne vigyük túlzásba, mert a túlöntözést rosszul viseli. Kis méretű fürdőszobákab is ideális választás.

aloe vera

Szobai futóka (Epipremnum aureum)

A szobai futóka viszonylag igénytelen növény. Nem túlzottan fényigényes, a magasabb páratartalmat is jól bírja. Vízigényes, de a fürdőszobai pára mellett nem kell agyonöntözni. Látványosan tudja dekorálni a helyiséget, ha végigfuttatjuk a csempén vagy a tükör felett.

szobai futóka

Friss cikkek