Keresés
Close this search box.
faldekorációs tippek

Falidekor tippek 2.rész

Fali dekorációs tippek cikkünk második részében újabb ötleteket hoztunk, mivel dobhatjuk fel a helyiségek üres falait.

1. Makramé falidekoráció

A makramé újra divatba jött, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy némely lakberendezési stílus alapvető dekorációs kelléke. A makramé előnye, hogy bármikor lecserélhető, hátránya, hogy kissé porfogó és nehézkes a takarítása. Viszont ha szereted a természetes anyagokat és a szőtteseket, akkor a makramét neked találták ki. Nagyon impozáns egy gyönyörű makramé a falon, igazi fókuszpont és alapvetően meghatározza a helyiség stílusát.

2. Növények a falon

A növények nemcsak frissességet és életet hoznak az otthonunkba, de faldekorációs elemként is kiválóak lehetnek. Makramé virágtartót is akaszthatsz a falra, ami a retro és a vintage stílushoz igen jól passzol, de a növényekből kisebb vagy nagyobb méretű növényfalat is készíthesz. A nagyobb méretű növényfalat csak igazán természetbarát embereknek ajánljuk, mert gyakorlatilag a teljes teret ez fogja uralni. Ha kisebb dekorációt szeretnél, akkor tartósított izlandi zuzmóból te magad is készíthetsz saját kezűleg falidekort: egy képkeretbe melegragasztóval rögzítsd a zuzmót, ami így impozáns látványt nyújt, ráadásul teljes mértékben gondozásmentes.

3. Hímzőráma a falon

A hímzőráma igen kreatív falidekoráció, mert gyakorlatilag bármilyen textilt belehúzhatsz. A textilek cserélhetőek, így pillanatok alatt változtathatod meg a helyiség stílusát csupán azzal, hogy kicseréled a hímző rámába fogott textileket.

4. Kalapok, szőttesek

A természetes anyagok kedvelőinek ajánljuk falidekorációként a szalmakalapokat és a szőtteseket. Mindkettő jól passzol a boho és az eklektikus stílushoz is. 

5. Gitár, hanglemezek

A zene szerelmeseinek az otthona gyakran árulkodik a hobbijukról. A falra akasztott gitár és a hanglemezek nem csak a kedvenc hobbinkról árulkodik, de igen barátságos és kellemes légkört is teremthetünk vele.

6. Dekorációs polcok

A kisebb méretű dekorációs polcok nagyon jól mutatnak a falon és előnyük, hogy a dísztárgyakat könnyen variálhatjuk a polcokon. Így egy szezonális – például karácsonyi – dekoráláskor csak lecseréljük a polc dekorációs elemeit és máris más hangulatot tükröt a helyiségben. A dekorációs polcokat olyan helyekre érdemes a falra szerelni, ahol nincs a fókuszban, viszont elegendő figyelmet kap: így nem veszi el a figyelmet a helyiség többi lakberendezési eleméről, mégis látványosan ki tudja egészíteni a többi dekorációt.

Friss cikkek