Az elviselhetetlen nyári hőségben jól jönnek a ginkoktélok a kánikula elviselésére. Akár ginparty is rendezhető, ahol kifejezetten friss, gyümölcsös, citrusos ízekkel lehet mosolyt csalni a vendégek arcára. A cikkben bemutatunk néhány klasszikus koktélt, amelyeket érdemes megkóstolni.
A különleges koktélokhoz a gin beszerezhető az iDrinks oldalán.
Gin mint koktélalapanyag
A gin egy rendkívül sokoldalú ital, amely számos koktél alapja. Gazdag ízvilággal rendelkezik, a boróka mellett számos más fűszer és gyógynövény is megjelenik. Ez a komplex ízprofil sokféle koktélban jól érvényesül, és egyedülálló karaktert ad az italnak.
Sokoldalú, hiszen könnyedén kombinálható különböző alapanyagokkal. Az utóbbi években a gin egyre népszerűbbé vált, egyre több variáció érhető el, amelyek új dimenziókat nyitnak a koktélok világában. Most pedig nézzünk meg két különleges koktélt, amelyekhez tökéletes alapanyagul szolgál.
Gimlet
A Gimlet három összetevőből áll, ginből, frissítő lime levélből és cukorból. Ehhez a koktélhoz kiváló választás a Brockmans Premium Gin. Ízében érezhető a toszkániai boróka, a bolgár koriander, az élénk citrusosság és számos bogyós gyümölcs. Továbbá megjelenik benne a spanyol citrom és a narancshéj aromatikus kettőse.
Mindemellett ott van még benne a belga angelikagyökér, az indokínai kassziakéreg, édes és földes jegyekkel kiegészülve. Mindemellett érezhető benne az áfonya és a szeder vibrálóan finom zamata. A Brockmans Premium Gin egyszerre selymes, komplex és végtelenül egyedi. Tökéletes alapot ad a Gimlet aromáinak kibontakozásához.
Hozzávalók:
- 3 cl gin – Brockmans Premium Gin
- 1.5 cl limelé
- 1.5 cl egyszerű szirup
- limeszelet a díszítéshez
Elkészítés:
A shakerbe kell önteni a gint, a limelevet és a szirupot, valamint a jeget, és össze kell rázni. Ezt követően egy lehűtött koktélos pohárba kell szűrni, vagy egy friss jéggel teli pohárba. A Gimlet díszíthető limeszelettel.
Basil Smash
A Basilberry Smash koktélhoz tökéletes a 400 Conigli Volume 8 Basil Gin, amely kirobbanó ízekkel operál, csípős és fűszeres borókaköltemény. Az ital készítése során a bazsalikomot tiszta szeszbe áztatják, amelynek köszönhetően teljes mértékben átveszi a növény karakteres ízét. Ezt követően kerül bele a borókadesztillátumba. Végül pedig megbolondítják rozmaringgal, hogy még teljesebb ginélmény legyen elérhető. Ezt a különleges gint kézzel szűrik, hogy megőrződjön a párlat aromabősége és természetessége.
Hozzávalók:
- 6 cl gin – 400 Conigli Volume 8 Basil Gin
- 10-12 friss bazsalikomlevél
- 3 cl citromlé
- 2.5 cl szirup
Elkészítés:
Össze kell keverni a shakerben óvatosan a bazsalikomleveleket, hogy a különleges olajat kiengedjék magukból. Ezt követően kell hozzáadni a gint, a citromlevet és az egyszerű szirupot. Majd pedig a shaker jéggel való megtöltése következik. A koktélt kétszer kell leszűrni, majd pedig zúzott jéggel teli pohárba önteni. Díszíthető egy szál friss bazsalikommal és egy citromszelettel.